vineri, 4 ianuarie 2013

*citate*

efectiv genial: "In California toata lumea merge la psihiatru. Este psihiatru sau este psihiatru care merge la psihiatru."

"Lucrul bun in legatura cu masturbarea este ca pentru ea n-ai nevoie sa te imbraci frumos."

"Mai multe lacrimi sunt varsate in urma rugaciunilor care au fost indeplinite, decat a celor care nu au fost."

"A termina o carte e ca si cum ai duce un copil in spatele casei si l-ai impusca."

"Esecul este condimentul care da savoare succesului."

"Nu iubi niciodată o sălbăticiune... nu-ţi poţi încredinţa inima unei sălbăticiuni: cu cât dai mai mult, cu atât devin mai puternice. Până sunt destul de puternice să fugă în pădure. Sau să zboare într-un copac. Apoi către cer. Aşa sfârşeşti... Dacă îţi permiţi să iubeşti o sălbăticiune. Sfârşeşti prin a căuta către cer."

"Lucrurile cu adevărat îndrăgite pe lumea aceasta se găsesc în ochii persoanei iubite, flori de liliac care se deschid, luminile vapoarelor, clopoţelul şcolii, într-un peisaj, în conversaţii amintite, prieteni, Duminica unui copil, voci pierdute, costumul preferat, toamnă şi toate anotimpurile, memorie, da, ea fiind esenţa vieţii, memoria."

"Nu imi pasa ce spun altii despre mine atat timp cat nu este adevarat."

"Tinerii cred că bătrânii sunt neghiobi; dar bătrânii ştiu că tinerii sunt neghiobi."

"Bunul gust e moartea artei."

"Pentru mine, cea mai mare plăcere a scrisului nu este subiectul în sine, ci muzicalitatea cuvintelor." (daaa!!)

- Truman Capote (Mic dejun la Tiffany)

"Fericit si clarvazator e cel ce in viata se straduieste sa traiasca asa cum ar dori sa traiasca dupa moarte."

"Indragostitii simt nevoia sa isi trambiteze putin dragostea, dar si dragostea prea trambitata este de calitate inferioara si nu poate sa fie durabila."

"Femeile sunt creaturi menite sa fie iubite, nu intelese."

"Daca pretuiesti libertatea, ai grija, caci chipul meu este o inchisoare a iubirii; pe foaia unde sunt scrise aceste randuri se afla o masca de femeie. Cel care ar iubi acel chip ar ramane captiv unei aparente, adevarata fiinta fiind inaccesibila, ascunsa dupa masca."

"Dintre toate pasiunile si poftele noastre, setea de putere este prin natura ei cea mai apriga si cea mai antisociala deoarece fala unui singur om cere supunerea intregii multimi."

asta mi-a placut mult:  "Citind Evanghelia de la cap la coada sau invers nu inteleg nimic despre cum este organizata lumea si de ce, in asa fel incat nu ne-a invatat nimic despre creatiune. Dar mai ales -si asta este cel mai important- a proclamat ca "lucrarile carnii" sunt sfinte. Iar eu consider ca lucrarile carnii sunt esentialul, in timp ce "lucrarile duhului" sunt... asa, cuvinte."

"Obiceiul de a se lua peste picior, cu un aer de falsa dezinvoltura, constituie intotdeauna semnul unor nemultumiri ascunse sau al unor banuieli nemarturisite."

"Ceea ce e desavarsit nu poate ramane numai un joc. Indiferent daca e desavarsit in bine sau desavarsit in rau."

"Cine iubeşte, îşi ascunde sentimentele, nu face rău celuilalt. Tu vrei să-mi faci rău?"

**"Felix, îi răspunse Otilia, eşti încă prea tânăr. Tu nu trebuie să te gândeşti la iubire, înainte de a-ţi face o carieră strălucită. Iubirea, măsură ea vorba, e un cuvânt mare, dar apoi vezi că singură n-ajunge. "
"Felix îşi dădea prea bine seama că iubeşte pe Otilia, fără să poată determina conţinutul acestui sentiment."
"Femeia este numai sexualitate, pe când bărbatul e sexual."
"Tot ce visase împreună cu ea se spulberase, fusese numai o minciună. Visul ăsta trebuia alungat o dată pentru totdeauna. Otilia nu era poate ce spuneau ceilalţi, dar nici ceea ce crezuse el." **
(Enigma Otiliei)

"În sărăcie, marile sentimente nu se pot dezvolta." (Phahaha lol)    

"Poţi fi credincios unei femei, chiar făcându-i mici infidelităţi cu o alta. E un fel de a o preţui prin comparaţie. Ţi-am spus, sunt o fată cuminte până la un punct, nu sunt o sfântă. A păcătui cu un tânăr simpatic este acum pentru mine, fără ipocrizie, singura distracţie în viaţă. Îţi dau voie să vii oricând ca să încerci să mă tragi pe calea pierzării."

"Numesc deşteaptă o femeie care suceşte capul bărbaţilor. Ăsta e rostul femeilor."

"Superficialitatea e o boală naţională, de aceea nu progresăm. " (*vorbeam eu*)

"Femeia, asta-i discordia lumii."

"Să nu te însori cu femeia pe care o iubeşti!"

"La vârsta asta, voi, tinerii, jucaţi totul pe o carte. "

"Fata cu părul ca un fum, exuberantă, reflexivă, cultă, nebunatică, serioasă, furtunoasă..."

"Mai plăcut e să-ţi aduci aminte fericiri trecute, decât ca după o tinereţe uscată să ai târziu ceea ce n-ai avut la vreme."

Preferaaaat: "Trebuie să credem în tot ce e absurd."

"Aş dori din toată inima să fii fericită... cu mine."

"Dumnezeu este cauza dintâi şi scopul din urmă. Prin el, noi ne explicăm tot ce întrece puterea noastră de explicaţie şi dăm un sens vieţii."

"Vreau cel puţin, dacă tu eşti atât de leal, să dorm în noaptea asta la tine. Să văd cum e în patul unui băiat."

Dar dintre toate asta mi se pare cel mai genial: "Cine a fost în stare de atâta stăpânire, e capabil să învingă şi o dragoste nepotrivită pentru marele lui viitor."

Si in final asta mi s-a parut chiar funny: "Am visat toata viata sa fiu candva singur cu sotia mea, sa putem sa traim si sa vorbim liber, fara mama ei, care merge peste tot cu noi si trebuia sa asteptam sa doarma, ca sa putem schimba, chiar si la miezul noptii, cateva cuvinte. Si ce s-a intamplat? Ea a murit, si eu am ramas sa traiesc cu mama ei... Asta este o batjocura!"

sunt geniale, si nu stiu cati ati avut chef sa cititi, dar eu vreau sa gasesc si un post cu asa ceva cand ma voi uita peste cativa ani pe blog.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Be yourself. Everyone else is already taken."

-Oscar Wilde